SECTOREN

CHEMISCHE SECTOR

CHEMISCHE SECTOR

In de chemische industrie worden tal van producten verpakt in papieren of plastic zakken.

Deze producten zijn of heel eenvoudig te verpakken, zoals in de petrochemische industrie (voornamelijk granulaat zonder stofontwikkeling bij het vullen). Of bijzonder moeilijk, zoals in het geval van producten met bepaalde fysieke eigenschappen die zeer complexe verpakkingsprocedures en sluitmethodes vereisen.

Voor de goedstromende producten wordt vaak een verticale vorm, vul en sluitmachine (VFFS) of buisfolie (TFFS) machine ingezet.

Dosering van het product vind plaats op basis van een netto weging middels een klepdosering.

Gezien de gebruikte machines voor deze producten bestaan de zakken vaak uit plastic.

Voor toepassingen met slechtstromende of complexe producten, wordt meestal gebruikt gemaakt van een voorgevormde ventielzak, of open mond zak.

Gezien de functie van de verpakking zijn papieren zakken vaak de enige mogelijkheid.

In deze sector kunnen de werkomstandigheden ook vaak varieren ten opzichte van andere sectoren.

Voor het verpakken van bepaalde producten moeten de machines aan hoge vereiste voldoen (ATEX-regelgeving) om in geclassificeerde ruimtes te mogen functioneren. Productie capaciteiten zijn sterk afhankelijk van het type product dat moet worden verpakt.

De Metral machines welke het meest geschikt zijn voor deze sector is de fluïdisatie ventiel vullijn (airpacker), of de ventiellijn uitgevoerd met turbine (verticale of horizontaal). Met als belangrijkste eigenschap dat deze machines in staat ook de moeilijk te verpakken poederproducten met een grote nauwkeurigheid te verpakken

Crta. d'Arbucies, s/n

17400 Breda (Girona)

T. +34 972 160 606

F. +34 972 160 607

info@metral.com

Legal note